7 Nisan 2009 Salı

Erkek İlişkiden Sonraları Niçin Uyuyakalır?

Uykunun cinsel meseleler üzerindeki etkisi araştıran bilim adamları bu konuda kritik bilgilere ulaştı.

Buna göre uyku düzeninin cinsel yaşam üzerindeki etkisi büyük. Araştırmalarını uyurgezerlik ve uykuda seks bağımlılığı üzerine de yoğunlaştıran uzmanlar, uykudaki aşırı cinsel birleşme isteğinin beynin birtakım bölümleriyle alakadar olduğunu gösteren neticeler buldular.

Libido uyarılıyor

Uyku sırasında bazıları insanın beyni çalışmaya ara verdiği halde uykuda seks bağımlılığı hastalarında, yemek yemek ve seks yapmak gibi yalın ihtiyaçları denetim altında tutan hipotalamus hızlanıp, libidoyu uyarıyor. Uyku esnasında eşlerin birbirlerine ne gibi tepkiler verdiği konusundaki araştırma sonuçları da entresan. Buna göre eşle derin uyku halindeyken, eşlerden birinin diğerine refleks bi şekilde sarılması (özellikle sarılan koca ise) kadınların doğasındaki yakınlık duyma ihtiyacı vücutlarını otomatik bi şekilde temasa geçiriyor. Kısaca eşinize sokulduğunuzda vücudunuz ve beyniniz cinsel 1 tepki veriyor. Çarpıcı 1 netice da hipotalamusun, uyurken dahi vücutsal temas da ile birlikte olmak üzere bütün ihtiyaçlarımızı gözlemlediği.

İlkel beyin

Uyku sırasında vücudun hormon stoğu yapmak sebebiyle 1 tür ikmal mekanizması olduğunu vurgulayan uzmanlar bu yüzden uykusuzluk çeken kişilerde, cinsel dürtü hormonu bi şekilde da bilinen testosteron seviyesinin düşük olabileceğini belirtti. Buna rağmen birtakım kadınların, uykusuz kalmaları sonucu sinirli oldukları fakat cinsel bi şekilde da aşırı uyarıldıkları saptandı. Araştırmayı yürüten uzmanlar bunun çünkü konusunda "O sırada beynin daha ilkel 1 konuma geçmesi olabilir" açıklamasını yaptı.

Erkek niçin uyuyakalır

Erkeklerin eşleriyle cinsel birliktelikten hemen sonraları uyuyakalmasına da şu biçimde açıklama getirdi araştırmacılar, "Çünkü orgazm yaşamak 1 erkeği sadece fiziksel bi şekilde yormuyor, eşdeğer zamanda vücudunda mutluluk ve uyku hissi veren 1 hormon olan prolaktin birikmesine yol açıyor. Kadınlarda ise prolaktin kadar salgılanan oksitoksin hormonu da yakınlaşma ihtiyacını artırıyor."

Formun sırrı

Bu arada İngiltere'de 276 yetişkinle yapılan araştırmada, günde 8 saat uyku uyumayı olağanlık edenlerin kilolarını korudukları, 8 saatten az uyuyanların ise kilo aldıkları saptandı. 6 sene süren çalışmada buna ilave olarak 8 saatten çok uyuyanların da kilo aldıkları belirlendi. Çalışmada, 8 saatten az uyuyanların 6 sene içinde iki kilo aldıkları belirlendi. 8 saatten çok uyuyanların ise 6 sene içide toplam bir buçuk kilo aldıkları ifade edildi. Araştırmaya başkanlık eden Jean- Philippe Chaput, uzun vadedeki çalışmanın, uykunun insan vücudundaki kilo ve yağ oranını nasıl değiştirdiğini saptadıklarını söyledi.

2 yorum:

  1. SLM BEN İST KAAN 05385815629 sex sex isteyenVE BİR OKADAR HEYECAN DOLU BİR SEKXLE GIRMEYI ARZLYAN 19 55 YAS ARASI DUL OLGUN EVLİ BEKAR ŞİMAN BAYANLAR VE ARALARINA 3 ÇÜNÇÜYÜ ARZLYAN EVLİ CİFTLER ARAYIN TANIŞALM VE SINIRSIZ BİR SEKS YASAYALIM

    YanıtlaSil
  2. Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amac her ne olursa olsun yalansız dürüst samimi olsun hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik biriyim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir civari bir bayanla tanismak gorusmek isterim güven karşı taraf için her ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar önemlidir 05523367078

    YanıtlaSil