5 Nisan 2009 Pazar

Tedbiri Elden Bırakmayın

Aktif 1 cinsel yaşama sahipsiniz. Peki fakat cinsellikle bulaşabilecek hastalıklardan haberdar mısınız? Sağlıklı 1 cinsel yaşamın sırrı bu hastalıklar hakkında veri sahibi olmak ve tedbiri hiç elden bırakmamaktan geçiyor.

1. HPV Kansere dönüşebiliyor

Human papiloma (HPV), genital hastalıklar ve serviks kanserine yol açabilen virüsün adı. çoğunlukla, bulaşma sıklığı, 20'li yaşların başında daha çok. Çoğu vakit semptomları belirti vermiyor ve enfeksiyon herhangi 1 tedavi olmadan kendiliğinden geçiyor. "Eğer etkin 1 seks hayatınız varsa bu virüsün 1 türünü nakliyat riskiniz artar" diyen konunun uzmanları 30 tür HPV virüsü çeşidi olduğunu vurguluyor. Cinsel temasla kolaylıkla geçen ve kimi vakit tehlikeli olabilen bu virüsten korunmak sebebiyle prezarvatif kullanmak kolay ve yalın 1 çözüm. Düzenli bi şekilde smear testi yaptırarak da virüs taşıyıcısı olup olmadığınızı ya da virüsün kansere dönüşüp dönüşmediğini öğrenebilirsiniz.

2. Herpers yaşam boyu sürüyor

İstatistikler gösteriyor ki herpes virüsü gittikçe yaygınlaşıyor. "Herpes simpleks" adlı virüsün niçin olduğu herpesin tedavisi yok ve 1 defa bulaşınça yaşam boyu taşınıyor. Özelikle genital herpese yakalananların sayısı İngiltere'de, son yıllarda yüzde 9 artmış. hayat kalitesini bozan 1 afiyet sorunu olan herpesle savaşta cinsel ilişki sırasında korunmaktan ve tedbiri hiç elden bırakmamaktan geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder