5 Nisan 2009 Pazar

Orgazm Sorunlari

Orgazm olamama;

Bir kısım insanlar yaşamları boyunca hiç orgazm olamadan cinselliklerini yaşadıklarını düşünür.

Cinsel ilişki, çiftlerin birlikte ürettiği üst düzey bir hazdır. Cinsel ilişkiyi karşılıklı derin hazların alındığı bir süreç olarak değerlendirmek gerekir. Bu hazda mutlak ve nihai hedefin orgazm olması gerekmez. Orgazm, ilişkinin saniyeler süren bir aşamasıdır Doyumlu bir cinsel yaşantısı olan kişilerin başka yollarla orgazm olabildiği halde cinsel birleşme sırasında orgazm olmaması durumunda ortada bir işlev bozukluğu olduğunu göstermez.

Çok farklı orgazm bozuklukları olabilmektedir. Bazı kişiler hiç orgazm olmamaktan, bazıları masturbasyonla orgazm olurken partnerleri ile orgazm olamamaktan, bazıları ise cinsel birleşme sırasında orgazm olamamaktan yakınmaktadır.

Cinselliğin istek ve uyarılma aşamasındaki sorunlar orgazmı da etkilemektedir. Cinselliği sadece bedenlerin temasından oluşan fiziksel bir eylem gibi görmek yanılgıdır. Her tür olumsuz duygu, düşünce, eylem çiftin cinselliğinde bir kırılganlık yaratabilir ve bunlar istek, uyarılma aşamasında olduğu gibi orgazm aşamasında da sorunlara yol açabilir.

Her kadın orgazm olabilir ve her erkek orgazm olabilir bunun tek şartı, kişinin haz almak için kendisine izin vermesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder