6 Nisan 2009 Pazartesi

Erkeklerin cinsel sorunlarını ''vitalseksüel''ler çözüyor

Erkeklerde görülen sertleşme sorununun çözümünde 'vitalseksüel' bi şekilde tanımlanan kadınların rolü büyük

Her 3 erkekten birinde görülen sertleşme sorunun çözümü, cinselliği önemseyen, sorunları açıkça konuşabilen 'vitalseksüel' kadınların artmasından geçiyor.

Tıp dünyası sertleşme sorununun tedavisi için çözüm arayan, eşiyle kontak kuran kadını 'vitalseksüel' bi şekilde tanımlıyor.

14 ülkede yapılan 'Cinsellik ve çağdaş kadın' araştırmasının sonuçlarına göre dünyada cinsel yaşamından en az memnun olan kadınlar, Türk kadınları. Bayer tarafından geçtiğimiz sene yaptırılan araştırmaya göre Türk kadınlarının yalnızca yüzde 32’si cinsel yaşamlarından 'çok memnun'. Bu oran dünya kadınlarında yüzde 41 bi şekilde saptandı.

Yine araştırmaya göre 40 yaşın üzerindeki bütün 2 kadından biri kendini 'vitalseksüel' bi şekilde tanımlıyor. Türkiye’deki kadınlarda ise bu oran yüzde 35.

Türk kadını mutsuz

18 yaş üzerindeki 14 1000 kadın üzerinde gerçekleştirilen araştırma, dünya kadınlarının yüzde 85’inin kendiğilinden gelişen 1 cinselliği tercih ettiğini ortaya koydu. Kadınlar kuaförden randevu alır gibi cinsel yaşamının programlanmasını istemiyor.

Araştırmaya göre Türk kadınları cinsellik konusundaki birtakım gelişmelerden, dünyadaki hemcinslerine göre daha az haberdar.

Cinsellik ve çağdaş kadın araştırmasına göre dünyadaki kadınların yüzde 43’ü 'cinselliğin yaşamlarında epey kritik olduğuna' inanıyor. Kadınların yüzde 59’u cinselliği, 'ilişkilerini güçlendiren 1 öge' bi şekilde görürken bu oran Türkiye’de yüzde 29 bi şekilde belirlendi.

Araştırmada kadınlara, erkeklerde sertleşme tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliği konusundaki görüşleri de soruldu. Türk kadınların yüzde 89’u, sertleşme probleminin tedavisinde kullanılan ilaçları bilmiyor. Oysa dünyadaki kadınların yüzde 58’i bu ilaçlardan haberdar.

Araştırmanın en entresan bulgularından biri de Suudi Arabistanlı kadınlarla alakadar. Suudi kadınların yüzde 93’ü, erkeklerdeki sertleşme sorununun tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında veri sahibi.

Türkiye’de ise sertleşmenin tedavisine yönelik ilaçlardan haberdar olan kadınların yarısı, ilaçların etken olduğunu düşünüyor.

Kadınlar stresi mesul tutuyor

Avrupa Seksüel Tıp Birliği kapsamlı Sekreteri Dr. John Dean, 'Araştırmanın sonuçlarına göre bütün yaş gruplarındaki kadınların yüzde 76’sı için cinsellik epey kritik. Bu veri sadece erkeklerin cinselliğe alaka duyduğu efsanesini de yıkıyor. Vitalseksüel bi şekilde tanımladığımız kadınlar ise eşlerinin cinsel sorunları olduğunda muhakkak çözüm aramayı tercih ediyor' diyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 45’i stresi, yüzde 37’si de afiyet sorunlarını erkeklerdeki sertleşme güçlüğünün nedeni bi şekilde gösteriyor.

40 sınırına dikkat

Oysa uzmanlar, çiftlerin 40 yaşından sonraları kendilerine itina göstermekten vazgeçtiklerini bunun da cinselliğe olumsuz yansıdığına dikkat çekiyor. Erkek kendi hayatını yaşayıp fiziksel bi şekilde da bakımsız olduğunda eşdeğer biçimde kadın da kendine itina göstermediğinde, bu durum çiftin cinsel yaşamını epey olumsuz etkiliyor.

Vitalseksüel kadın imajıyla ile çiftlere şu ileti veriliyor; 'Eşlerinizle ile olun, bütün şeyi eşinizle paylaşın, kontak içinde olun ve cinselliği hayatınınızdan ayırmayın.'Araştırma buna ilave olarak kadınlar için sadece cinselliğin değil iletişimin de kritik olduğunu ortaya koydu. Sertleşme sorununda kullanılan ilaçların, hem erkekler hem de eşlerine yardım eden, ikisi için de tatmini artıran tedaviler olduğu belirtiliyor.

Vitalseksüel kadın kimdir?

40 yaş üzerindeki kadınların yaklaşık yarısı vitalseksüeldir.

Cinsel yaşamında spontanlık isteyen kadındır.

Eşinin tatmin olmasının kritik olduğuna inanan kadındır.

ED’si olan eşine tedavi olmasını öğüt eden kadındır.

Araştırmaya katılan ülkeler

Avustralya, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Kore, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Türkiye,

İngiltere ve

Venezüella.

1 yorum:

  1. Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amac her ne olursa olsun yalansız dürüst samimi olsun hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik biriyim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir civari bir bayanla tanismak gorusmek isterim güven karşı taraf için her ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar önemlidir 05523367078

    YanıtlaSil